Τι ισχύει το 2022 για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση

Υποψήφιοι για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση δικαιούνται να είναι όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των Ημερήσιων ΓΕΛ το 2020 ή το 2021. Οι υποψήφιοι/ες  για το 10%  των θέσεων εισακτέων χωρίς νέα εξέταση δεν υποβάλλουν Αίτηση-Δήλωση, αλλά κατευθείαν μηχανογραφικό δελτίο. Αν τυχόν επιθυμούν  εισαγωγή σε Στρατό, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό,  ΑΕΝ, υποβάλλουν σχετική αίτηση στο αρμόδιο Υπουργείο και συμμετέχουν στις προκαταρκτικές εξετάσεις (Μάρτιος-Απρίλιος 2022). Όσοι υποψήφιοι για το 10% επιθυμούν την εισαγωγή τους στα ΤΕΦΑΑ, δεν δικαιούνται να συμμετάσχουν εκ νέου στις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα), άρα συμμετέχουν στη διαδικασία με βάση τις επιδόσεις τους από τη τελευταία συμμετοχή τους στις πρακτικές δοκιμασίες.

Οι υποψήφιοι για το 10% με τελευταία εξέταση το 2020 θα διεκδικήσουν την εισαγωγή τους ΧΩΡΙΣ την προϋπόθεση της ΕΒΕ και θα διεκδικήσουν θέσεις σε ποσοστά ανάλογα του αριθμού των Μηχανογραφικών Δελτίων που θα υποβληθούν ανά σύστημα (παλαιό ή νέο), με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ίσχυαν κατά το έτος συμμετοχής τους στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι υποψήφιοι για το 10% με τελευταία εξέταση το 2021 θα διεκδικήσουν την εισαγωγή τους ΜΕ την προϋπόθεση της ΕΒΕ, όπως αυτή διαμορφώθηκε στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2021.

Τα μόρια για την κατηγορία 6% και 4% δεν αλλάζουν. Θα υπολογιστούν με του Συντελεστές Βαρύτητας που ήταν κοινοί σε όλα τα Τμήματα του κάθε Επιστημονικού Πεδίου (ΕΠ) (330,270,200 &200) . Δηλαδή οι υποψήφιοι της κατηγορίας 10% θα έχουν τον ίδιο αριθμό μορίων για όλα τα Τμήματα του ΕΠ.

Για την εισαγωγή στα 3 Μουσικά Τμήματα με την ειδική διαδικασία απαιτείται κάθε χρόνο νέα εξέταση και συνεπώς στα 3 Μουσικά Τμήματα δεν μπορεί να εισαχθεί κάποιος με το 10%, χωρίς νέα εξέταση.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι όσοι υποψήφιοι/ες συμμετέχουν στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις, δεν δικαιούνται να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων.

Τέλος, όσοι απόφοιτοι με την Αίτηση-Δήλωση δηλώσουν υποψηφιότητα για νέα εξέταση με τα ΓΕΛ, και  τελικά δεν προσέλθουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ σε ΚΑΝΕΝΑ μάθημα, μετά την ανακοίνωση των βαθμών των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ προσέρχονται στο Λύκειό τους, ώστε να υπαχθούν στο ποσοστό του 10% των θέσεων, χωρίς νέα εξέταση, εφόσον το επιθυμούν, και εφόσον το δικαιούνται, όσοι δηλαδή είχαν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων ΓΕΛ το 2020 ή το 2021.

10 thoughts on “Τι ισχύει το 2022 για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ 2020 ΚΑΙ ΕΠΙΑΣΕ 17.075 ΜΟΡΙΑ. ΜΕ ΤΟ 10% ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΝΟΜΙΚΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

  2. Καλησπέρα. Η κόρη μου έδωσε το 2020 και είχε 16400 μορια.Θα μπορούσε με το 10% να περάσει φέτος στη σχολή Χημικών Μηχανικων Θεσσαλονίκης ή και Μηχανολόγων Μηχανικών Θεσσαλονίκης(που το θεωρώ πιο δύσκολο); Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

  3. Αν η κόρη μου υποβάλλει νέο μηχανογραφικο με το 10% και περάσει σε μια νέα σχολή, έχει τη δυνατότητα να παραμείνει στη σχολή που πέρασε πέρυσι, αν τελικά δεν θελήσει αυτή την αλλαγή;
    Σας ευχαριστώ πολύ

  4. Πιθανοτητες για 10% με 14175 μορια στις πανελληνιες 2021 για το τμημα οικονομικων επιστημων πατρας? Υπαρχη περιπτωση να μην περασω?

Comments are closed.