“Δεν νοείται κάποιος που θέλει να γίνει λογιστής ή να σπουδάσει μάρκετινγκ να εξετάζεται στα ίδια θέματα με κάποιον που θέλει να γίνει μαθηματικός ή να μπει στο Πολυτεχνείο”

Σε άρθρο στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ που υπογράφεται από τον κ. Αντώνη Φλωρόπουλο Μαθηματικό,  διευθυντή των φροντιστηρίων Ομόκεντρο αναφέρεται μεταξύ άλλων : “Στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο ανήκουν οι Οικονομικές Σχολές και οι Σχολές Πληροφορικής. Τα Μαθηματικά Προσανατολισμού, που είναι ακριβώς τα ίδια με τα Μαθηματικά της Θετικής Κατεύθυνσης, στέρησαν στους περισσότερους το χαμόγελο. Εδώ τονίζουμε ότι θα ήταν πολύ χρησιμότερο να εξετάζονται σε διαφορετικό βιβλίο από το βιβλίο της Θετικής Κατεύθυνσης, όπως πολύ σωστά γινόταν για πολλά χρόνια την εποχή των Δεσμών, αφού πολλά γνωστικά αντικείμενα στα φοιτητικά τους χρόνια θα είναι άχρηστα και θα πρέπει να αντικατασταθούν με άλλα περισσότερο χρήσιμα, όπως για παράδειγμα η Στατιστική. Δεν νοείται κάποιος που θέλει να γίνει λογιστής ή να σπουδάσει μάρκετινγκ να εξετάζεται στα ίδια θέματα με κάποιον που θέλει να γίνει μαθηματικός ή να μπει στο Πολυτεχνείο”
Για το θέμα αυτό είχα γράψει 6/6/2022 σχετικό άρθρο με τίτλο :Πρέπει άμεσα να αλλάξει η ύλη και τα θέματα Μαθηματικών στην ΟΠ Οικονομίας και Πληροφορικής. Περισσότερα: https://sep4u.gr/40661/h-tragiki-epidosi-sta-mathimatika-ton-y-2/

Καλοδήμος Δ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com