Τράπεζα Θεμάτων : Ευχαριστώ δεν θα πάρω!

Για την Τράπεζα Θεμάτων παραθέτω μέρος της ανακοίνωσης της ΟΛΜΕ και το προσυπογράφω : ” το πρόβλημα της Τράπεζας θεμάτων δεν είναι απλά τεχνικό αλλά βαθιά αντιπαιδαγωγικό. Όσο υποχρεούνται οι εκπαιδευτικοί να παίρνουν θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων το αποτέλεσμα είναι να αναγκάζει τους/τις εκπαιδευτικούς να “τρέχουν” να προλάβουν να βγάλουν την ύλη για την γράψουν στο βιβλίο ύλης χωρίς πραγματικά να μπορούν να σταθούν πάνω στις πραγματικές ανάγκες των μαθητών/τριών τους, χωρίς να μπορούν να καλύψουν τα πραγματικά κενά τους, χωρίς να μπορούν να προσαρμόσουν και να διαφοροποιήσουν την διδασκαλία τους σύμφωνα με την σύνθεση του κάθε τμήματος και ταυτόχρονα να αυξάνεται τρομακτικά η παραπαιδεία. ”

Είμαι υπέρ όσο το δυνατόν λιγότερων εξετάσεων . Αν ήμουνα Υπουργός Παιδείας θα καταργούσα όλες τις προαγωγικές εξετάσεις του Γυμνασίου και της Α Λυκείου. Στη Β και Γ Λυκείου εξετάσεις μόνο στα Μαθήματα Κατεύθυνσης και την Νεοελληνική Γλώσσα. Η Τράπεζα Θεμάτων όπως και οι πανελλαδικές αναγκάζουν τα παιδιά να πάνε Φροντιστήρια γιατί τα θέματα της Τ.Θ. όπως των πανελλαδικών είναι αυξημένων απαιτήσεων.  Η Φινλανδία που έχει το καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα στον κόσμο έχει μία εξέταση στην τελευταία τάξη του λυκείου ( https://m.tvxs.gr/…/giati-i-finlandia-exei-kalytero…)

To Κίνημα Αλλαγής θεωρεί πως  “ο θεσμός της Τράπεζας των Θεμάτων είναι ένα εκσυγχρονιστικό βήμα στη λειτουργία των σχολείων μας” (πηγή ). Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα την καταργήσει.

 

Η Φινλανδία που έχει το καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα στον κόσμο έχει μία εξέταση στην τελευταία τάξη του λυκείου!!!

 

Καλοδήμος Δημήτρης  Πτυχιούχος Φυσικού Αθήνας, πρώην υπεύθυνος ΣΕΠ σε ΓΡΑΣΕΠ, ΚΕΣΥΠ και ΚΕΣΥ Φθιώτιδας. Διαχειριστής sites:  sep4u.gr,  ΔΔΕ Φθ/δας, ΠΔΕ Στερεάς

 

Τελαυταία τροποποίηση 25 Ιουλίου, 2023 | 1η Δημοσίευση: 31 Μαΐου, 2023 14:14