Κύριε Υπουργέ επιτέλους καταργήστε το τερατούργημα της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ)!

O Μαθητής με τους παρακάτω βαθμούς στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Ξάνθης έχει 640 μόρια πάνω από την βάση του 2022 αλλά έχει 0,04 βαθμούς λιγότερους από την ΕΒΕ του 2023 και δεν μπορεί να το δηλώσει στο Μηχανογραφικό . Επίσης στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στα Χανιά έχει 694 μόρια πάνω από την βάση του 2022 αλλά έχει 0,04 βαθμούς λιγότερους από την ΕΒΕ του 2023 και δεν μπορεί να το δηλώσει στο Μηχανογραφικό ! Κύριε Υπουργέ επιτέλους καταργήστε το τερατούργημα της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής! Η λύση στις πολύ χαμηλές επιδόσεις σε κάποια Τμήματα είναι η στοχευμένη μείωση των εισακτέων στα τμήματα αυτά και ΜΟΝΟ. Με την ΕΒΕ κοντά στα ξηρά καίγονται και τα χλωρά!

Οι παραπάνω υπολογισμοί έγιναν από την εφαρμογή :

https://sep4u.gr/moria/

 

Καλοδήμος Δημήτρης  Πτυχιούχος Φυσικού Αθήνας, πρώην υπεύθυνος ΣΕΠ σε ΓΡΑΣΕΠ, ΚΕΣΥΠ και ΚΕΣΥ Φθιώτιδας. Διαχειριστής sites:  sep4u.gr,  ΔΔΕ Φθ/δας, ΠΔΕ Στερεάς

 

Τελαυταία τροποποίηση 25 Ιουλίου, 2023 | 1η Δημοσίευση: 10 Ιουλίου, 2023

8 σκέψεις στο “Κύριε Υπουργέ επιτέλους καταργήστε το τερατούργημα της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ)!

  1. Αδερφη στη Λαμία (3ο έτος)
    Γονείς στο Άργος.
    Εγώ Ηράκλειο ΕΛΜΕΠΑ.Να ζητήσω μεταγγραφη για Πάτρα από την κατηγορία αδερφών φοιτητών ή με οικονομικά κριτήρια (4 μορια).Σας ευχαριστώ.Εχω ελπίδες;

  2. Ψηφιακών συστημάτων Λάρισα τι διαφορά έχει από Πληροφορική και τηλεπικοινωνιών Λαμία ; Έχω μπερδευτεί.Ευχαριστω.

  3. Από Ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών Ηράκλειο ΕΛΜΕΠΑ μπορεί να πάει στο αντίστοιχο τμήμα της Πατρας ΠΑ.ΠΕΛ με κοινωνικά κριτήρια και 4 μορια; Ευχαριστώ πολύ.

  4. Από Επαλ τομεα οικονομικο εχει 13870 μορια. Μπορει να παρει μετεγγραφη στο οικονομικο ΠΑΜΑΚ ή στο ΑΠΘ? Από κοινωνικα κριτηρια εχει περιπου 7,5 απο υπολογιζώ, αλλά δε γνωριζω οι βασεις μετεγγραφης από επαλ ειναι διαφορετικες απο οτι στο γενικο και που μπορω να τις δω? Δικαιουται μετεγγραφη απο επαλ?

Τα σχόλια είναι κλειστά.