Τα μαθήματα στα Πανεπιστήμια αρχίζουν την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 και οι πρωτοετής φοιτητές δεν μπορούν ολοκληρώσουν την εγγραφή τους!!!

Πρέπει να είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να αρχίζουν μαθήματα σε Πανεπιστήμιο με φοιτητές που δεν είναι εγγεγραμμένοι !!!  Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Πανεπιστημίων :” Κατά το διάστημα από Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 έως και την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023 θα πραγματοποιείται η 2η φάση της ηλεκτρονικής εγγραφής – οριστικοποίησης πρωτοετών φοιτητών ακαδ. έτους 2023-2024″ . Είναι αδιανόητο να μην έχουν ολοκληρωθεί οι εγγραφές 12 τουλάχιστον ημέρες μετά την έναρξη των μαθημάτων !!!  Οι βάσεις ανακοινώθηκαν 27 Ιουλίου 2023 και  υπήρχε χρονικό διάστημα 2 μηνών να έχουν ολοκληρωθεί πλήρως οι εγγραφές !!! Από 1/10/2023 έπρεπε όλοι οι φοιτητές  να έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του τμήματος τους  και να έχουν πάρει το φοιτητικό πάσο (https://academicid.minedu.gov.gr/). Οι φοιτητές της επαρχίας θα πληρώσουν ολόκληρο εισιτήριο για να πάνε στην πόλη που είναι η  σχολή τους και όλοι οι φοιτητές θα πληρώνουν ολόκληρο εισιτήριο στα αστικά για να πηγαίνουν στη σχολή τουλάχιστον για 15 ημέρες.  Κύριε Υπουργέ, κ. Πιερρακάκη, η έγκαιρη εγγραφή  στα Πανεπιστήμια ήταν κάτι απλό και δεν το κάνατε, πρέπει άμεσα να δρομολογήσετε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε 30/9 της επόμενης ακαδημαϊκής χρονιάς    οι πρωτοετής φοιτητές να έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους  και να έχουν πάρει  το φοιτητικό πάσο για τις συγκοινωνίες πριν την έναρξη των μαθημάτων.

 

Καλοδήμος Δημήτρης  Πτυχιούχος Φυσικού Αθήνας, πρώην υπεύθυνος ΣΕΠ σε ΓΡΑΣΕΠ, ΚΕΣΥΠ και ΚΕΣΥ Φθιώτιδας. Διαχειριστής sites:  sep4u.gr,  ΔΔΕ Φθ/δας, ΠΔΕ Στερεάς

 

4 σκέψεις στο “Τα μαθήματα στα Πανεπιστήμια αρχίζουν την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 και οι πρωτοετής φοιτητές δεν μπορούν ολοκληρώσουν την εγγραφή τους!!!

  1. Γιατί μιλάμε για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά; να πιεστεί η κατάσταση έτσι ώστε μέχρι 5/10 το πολύ 6/10/23 να έχουν ολοκληρωθεί ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΠΑΣΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΣ, σε σχολές ειδικά που έχουν εργαστήρια.

  2. Καλημέρα
    Ο γιος μου έχει περάσει ΗΜΜΥ στο Βόλο.Η οικογένειά μας διαμένει Κιάτο. Επιθυμούμε μεταγραφή για Αθήνα (έχουμε σπιτι)ή Πάτρα. Συγκεντρωνει 5,5 μόρια με κοινωνικό οικονομικά κριτήρια.Γνωριζω ότι πέρυσι ο τελευταίος για Αθηνα πέρασε με 6 μόρια ενώ για Πάτρα 0.
    Εχω 2 ερωτησεις:
    1.Εαν παρακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα της Πάτρας και μόνο το εργαστήριο στο Μετσοβειο και γίνει δεκτός στην Αθήνα, χάνει εξάμηνο στην Αθήνα?

Τα σχόλια είναι κλειστά.