Οι διαδικτυακές εξετάσεις στα Πανεπιστήμια είναι παρωδία!

Οι εξετάσεις από απόσταση στα Πανεπιστήμια είναι για γέλια ! Γνωρίζω πολλές περιπτώσεις που σε εξετάσεις με θέματα στο eclass η απάντηση δόθηκε από φροντιστές, φίλους, γονείς και λοιπούς συγγενείς. Πριν λίγες μέρες είδα πρόοδο από απόσταση για τα μαθηματικά που είχε 3 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής που τις σωστές απαντήσεις μπορούσες να βρεις στην ομαδική του Τμήματος. Συμφωνώ απόλυτα με όσα τμήματα δεν συμμερίζονται τις απόψεις του Υπουργού Παιδείας για εξετάσεις από απόσταση. Οι εξετάσεις από απόσταση είναι παρωδία!!!

Η ανακοίνωση της Νομικής του ΑΠΘ 26/1/2024
Αγαπητές φοιτήτριες,
Αγαπητοί φοιτητές,
Σας ενημερώνουμε ότι χθες, αμέσως μόλις κυκλοφόρησε εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας, που προβλέπει ότι οι εξετάσεις μπορεί να διενεργηθούν διαδικτυακά αν το αποφασίσει η Σύγκλητος, συνεδρίασε η Κοσμητεία της Σχολής και αποφάσισε ότι οι διατάξεις του νόμου, στις οποίες αναφέρεται η εγκύκλιος, ήταν γνωστές στη Συνέλευση του Τμήματος όταν συνεδρίασε την περασμένη Τρίτη 23 Ιανουαρίου και έλαβε την απόφαση να διενεργήσει κανονικά τις εξετάσεις, καλώντας τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να προσέλθουν για το σκοπό αυτό διά ζώσης στη Σχολή.
Η απόφαση αυτή δεν έχει αλλάξει και, συνεπώς, εξετάσεις δεν μπορούν να διενεργηθούν διαδικτυακά. Με βάση την ήδη ειλημμένη απόφαση της Σχολής, θα διενεργηθούν κανονικά με φυσική παρουσία στις αίθουσες και τα αμφιθέατρα σύμφωνα με το αναρτημένο πρόγραμμα, αμέσως μόλις ανοίξει η Σχολή, που βρίσκεται κλειδωμένη από την Τετάρτη μέχρι την προσεχή Δευτέρα, οπότε θα συγκληθεί και πάλι η συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής για ν’ αποφασίσει αν θα συνεχιστεί η κατάληψη ή όχι.
Ο Κοσμήτορας
Παναγιώτης Γκλαβίνης

Η ανακοίνωση την Τρίτη 23 Ιανουαρίου

Ανακοίνωση της σημερινής απόφασης της Συνέλευσης για την συνεχιζόμενη κατάληψη

Η Συνέλευση της Σχολής συζήτησε στη σημερινή της συνεδρίαση την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Σχολή μας εξ αιτίας της συνεχιζόμενης κατάληψης, ενώ έχει αρχίσει η εξεταστική περίοδος του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

1. Το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ υπηρετεί στο σύνολό του το Δημόσιο Πανεπιστήμιο με τρόπο αδιαπραγμάτευτο, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, μέσα σε δύσκολες πολλές φορές συνθήκες, να διατηρήσει και να βελτιώσει το επίπεδο των σπουδών που παρέχει, ώστε οι απόφοιτοι της Σχολής να εξοπλισθούν με τις απαιτούμενες γνώσεις και δεξιότητες, που θα τους επιτρέψουν να βρουν τη δουλειά που τους αξίζει και που ν’ αντανακλά και να επιβραβεύει το υψηλό επίπεδο των προσόντων και των χαρισμάτων τους, χάρη στα οποία φοιτούν σ’ αυτή τη Σχολή.

2. Η Νομική Σχολή του ΑΠΘ είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης του επιπέδου των σπουδών της απ’ όπου κι αν προέρχεται. Στο πλαίσιο αυτό, η παρεμπόδιση της συμμετοχής φοιτητών και φοιτητριών στις εξετάσεις τους συνιστά μέτρο υποβάθμισης των παρεχόμενων σπουδών, τη στιγμή που ολοκληρώθηκε επιτυχώς το χειμερινό εξάμηνο για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος.

3. Η Νομική Σχολή αναγνωρίζει το δικαίωμα των φοιτητών και των φοιτητριών να διαμαρτύρονται για οποιοδήποτε θέμα κρίνουν σκόπιμο, ατομικά ή συλλογικά. Αυτή η διαμαρτυρία, ωστόσο, δεν μπορεί να φτάνει στα άκρα, σε σημείο που να παρεμποδίζει φοιτητές και φοιτήτριες να εξεταστούν στα μαθήματά τους, βλάπτοντας ζωτικά συμφέροντά τους, πέραν του δικαιώματός τους να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις υπηρεσίες που παρέχει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

4. Για τους παραπάνω λόγους, αποφάσισε ομόφωνα:

α) να καλέσει όλους και όλες τους εξεταζόμενους και τις εξεταζόμενες φοιτητές και φοιτήτριες της Σχολής να προσέρχονται κανονικά στις προγραμματισμένες ημέρες και ώρες για να εξεταστούν στα μαθήματά τους της τρέχουσας εξεταστικής και

β) να καταστήσει σαφές ότι μάθημα που δεν εξετάζεται κατά την τρέχουσα εξεταστική, δεν θα μπορέσει να επανεξεταστεί σε μεταγενέστερο χρόνο, διότι η Σχολή μας δεν έχει την πολυτέλεια, λόγω του μεγάλου αριθμού των εξεταζόμενων μαθημάτων, αφενός, και του μεγαλύτερου αριθμού των ενεργών φοιτητών μέσα στο Αριστοτέλειο, αφετέρου, να μεταθέτει την εξεταστική περίοδο κατά το δοκούν, πρώτον, διότι δεν υπάρχουν αίθουσες διαθέσιμες για κάτι τέτοιο και, δεύτερον, διότι θα πρέπει να διαφυλαχθεί η ακεραιότητα του επόμενου εξαμήνου, ώστε να διενεργηθεί κανονικά το πρόγραμμα σπουδών στις 13 προβλεπόμενες εβδομάδες προκειμένου να εξεταστούν τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου στην εξεταστική του Ιουνίου.