Δεκτά ΚΑΙ από τον ΕΟΠΠΕΠ τα πτυχία Κολλεγίων !

ΦΕΚ Τεύχος B’ 3784/01.07.2024

Άρθρο 1
Την τροποποίηση της παρ. 2 του άρθρου 4, της υπό στοιχεία 13173/Κ6/07.02.2022 (Β’ 617) κοινής απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, «Σύστημα Πιστοποίησης επάρκειας Προσόντων Συμβούλων Σταδιοδρομίας/ Επαγγελματικού προσανατολισμού», ως εξής:
2. Κάθε τίτλος σπουδών, δηλαδή τίτλος σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή μεταπτυχιακός ή διδακτορικός τίτλος που προβλέπεται ως απαιτούμενο προσόν στο παρόν και έχει εκδοθεί από ίδρυμα της αλλοδαπής, πρέπει να έχει αναγνωριστεί ως ισότιμος προς τα απονεμόμενα από τα ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα με απόφαση του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ή με αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (Σ.Α.Ε.Π.) ή το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (Α.Τ.Ε.Ε.Ν.).
Άρθρο 2
Την τροποποίηση της παρ. 2 του άρθρου 5, της υπό στοιχεία 13173/Κ6/07.02.2022 (Β’ 617) κοινής απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, «Σύστημα Πιστοποίησης επάρκειας Προσόντων Συμβούλων Σταδιοδρομίας/Επαγγελματικού προσανατολισμού», ως εξής:
2. Σε περίπτωση που ο τίτλος σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του παρόντος έχει εκδοθεί από ίδρυμα της αλλοδαπής, πρέπει να έχει αναγνωριστεί ως ισότιμος προς τα απονεμόμενα από τα ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα με απόφαση του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ή με αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (Σ.Α.Ε.Π.) ή το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (Α.Τ.Ε.Ε.Ν.).
Άρθρο 3
Την τροποποίηση της παρ. 2 του άρθρου 6, της υπό στοιχεία 13173/Κ6/07.02.2022 (Β’ 617) κοινής απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, «Σύστημα Πιστοποίησης επάρκειας Προσόντων Συμβούλων Σταδιοδρομίας/Επαγγελματικού προσανατολισμού», ως εξής:
2. Σε περίπτωση που ο τίτλος σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έχει εκδοθεί από ίδρυμα της αλλοδαπής, πρέπει να έχει αναγνωριστεί ως ισότιμος προς τα απονεμόμενα από τα ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα με απόφαση του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ή με αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (Σ.Α.Ε.Π.) ή το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας (Α.Τ.Ε.Ε.Ν.).
Άρθρο 4
Κατά τα λοιπά ισχύει η υπό στοιχεία 13173/Κ6/07.02.2022 (Β’ 617) κοινή απόφαση ….

Προσθήκη του Διαχειριστή: Τα Κολλέγια πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δίνουν ΠΛΗΡΗ επαγγελματικά δικαιώματα με ελάχιστα μαθήματα και σε πολλές περιπτώσεις σε 3 χρόνια. Παραδείγματα: σε 3 χρόνια παίρνεις ΠΛΗΡΗ επαγγελματικά δικαιώματα για σχολές Οικονομίας και Πληροφορικής, 4 χρόνια για Παιδαγωγικά, Ψυχολογία, Μαθηματικό, ΤΕΦΑΑ, Αγγλική Φιλολογία κλπ Τα δίδακτρα είναι 5 έως 6 χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Αν δεν περάσετε σε Δημόσιο ΑΕΙ είναι καλή επιλογή.