Υπουργείο Παιδείας : Οι αντιστοιχίες στις μετεγγραφές δεν σχετίζονται σε καμία περίπτωση με τα επαγγελματικά δικαιώματα

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 4 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Σήμερα με πήραν τηλέφωνο γονείς αναστατωμένοι επειδή διάβασαν  σε γνωστό site  ” ότι θα έπρεπε  το Υπουργείο Παιδείας αν ήθελε να μην πλανώνται αμφιβολίες στους ήδη φοιτώντες και στους μελλοντικούς φοιτητές των τμημάτων να δηλώσει ξεκάθαρα ότι οι φοιτητές του τμήματος Ψυχολογίας Φλώρινας θα πάρουν πτυχίο με όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα του Ψυχολόγου, αντίστοιχα οι φοιτητές των τμημάτων Μαθηματικών Λαμίας και Καστοριάς θα πάρουν πτυχίο με τα επαγγελματικά δικαιώματα των άλλων τμημάτων Μαθηματικών και όμοια για όλα τα άλλα τμήματα που κατάργησε τις αντιστοιχίες τους ότι θα έχουν τα επαγγελματικά δικαιώματα των υπόλοιπων συνονόματων τμημάτων” . 

Το Υπουργείο ήδη έχει ανακοινώσει ( https://www.minedu.gov.gr/news/45612-01-07-20-apantisi-tou-ypaith-sta-mikropolitika-paixnidia-tou-syriza-sxetika-me-tis-antistoixies-tmimaton-aei-gia-tis-meteggrafes-foititon ) ότι οι αντιστοιχίες “αφορούν αποκλειστικά το θεσμό των μετεγγραφών και δεν σχετίζονται σε καμία περίπτωση με τα επαγγελματικά δικαιώματα.” Πόσο πιο ξεκάθαρα πρέπει να ειπωθεί;
Ένα παράδειγμα : Το τμήμα  ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ   ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ – ΕΙΣ. ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ μέχρι και το 2019 ήταν ΜΗ αντίστοιχο με τα υπόλοιπα Μαθηματικά Τμήματα. Φέτος (2020 ) είναι αντίστοιχο με τα υπόλοιπα Μαθηματικά Τμήματα. Τα επαγγελματικά δικαιώματα του Τμήματος προφανώς παραμένουν ίδια! ‘Άλλο παράδειγμα : τα 4 τμήματα Βιολογίας  είναι σε άλλη ομάδα μετεγγραφών από 3 τα τμήματα Βιοτεχνολογίας όμως έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα.
Καλό είναι λοιπόν  να μην αναστατώνουμε τα παιδιά με ζητήματα που έχουν ήδη απαντηθεί με σαφήνεια.

 

Καλοδήμος Δημήτρης

Σχολιάστε

fourteen − 11 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here