Επιστήμονες από όλο το κόσμο ψάχνουν να βρουν πώς προέκυψε το 2750 στις μετεγγραφές!

Για να πάρεις μετεγγραφή πρέπει να έχεις το πολύ 2750 μόρια λιγότερα από τη βάση του τμήματος που θέλεις να πάρεις μετεγγραφή. Δεν καταλαβαίνω πώς προέκυψε το 2750!  Τα τμήματα έχουν διαφορετικές  βάσεις που  αλλάζουν κάθε χρόνο για αυτό δεν έπρεπε να ορισθεί απόλυτος αριθμός αλλά ποσοστό. Στον παρακάτω πίνακα φαίνεται ότι για μετεγγραφή φοιτητή σε τμήμα με βάση τουλάχιστον 9750 μόρια  πρέπει τα μόρια του να είναι τουλάχιστον  το 72% της βάσης ενώ για τμήμα με βάση  τουλάχιστον 18750 μόρια πρέπει τα μόρια του να είναι τουλάχιστον  το 85% της βάσης  . Δηλαδή η μετεγγραφή σε τμήμα με χαμηλή βάση είναι πιο εύκολη από τη μετεγγραφή σε τμήμα με υψηλή βάση. Ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης  σε ομιλία του πρότεινε ποσοστό 75%. Νομίζω το 75% είναι μια λογική λύση. Το 2750 δεν έχει καμία λογική!

K. Μητσοτάκης : “Στο εξής, κάποιος θα μετεγγράφεται σε άλλη σχολή μόνο αν συμπληρώνει το 75% του βαθμού εισαγωγής σε αυτήν. Αυτό είναι το δίκαιο και αυτό θα κάνουμε πράξη.” 23/2/2020

Καλοδήμος Δημήτρης

3 σκέψεις στο “Επιστήμονες από όλο το κόσμο ψάχνουν να βρουν πώς προέκυψε το 2750 στις μετεγγραφές!

  1. Καλημέρα,
    με 4 μόρια στα κοινωνικά κριτήρια έχω πιθανότητες για μεταγραφή απο Οικονομικό Ρεθυμνου σε Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ή Αριστοτέλειο?

  2. Κάποιος μαθητής έχει μηδέν μόρια στα κοινωνικά οικονομικά κριτήρια των μετεγγραφών. Μπορεί να κάνει αίτηση;

Τα σχόλια είναι κλειστά.