Τροπολογία πρόκληση για τις μετεγγραφές.

Απίστευτη πρόκληση και λαϊκισμός 17 Βουλευτών της ΝΔ !!! Η τοπολογία της ντροπής που την υπογράφουν 17 βουλευτές της ΝΔ  αναφέρει  : “Δεν αποτελεί προϋπόθεση για τη μετεγγραφή φοιτητή τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών η συγκέντρωση των μορίων της βάσης μετεγγραφής του Τμήματος στο οποίο αιτείται τη μετεγγραφή, ούτε τα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια του άρθρου 75, ” . Δηλαδή χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και χωρίς το +2750 μόρια !!! Έτσι θα ,μπορεί να έρθει κάποιος από το Μαθηματικό Σάμου με βάση 9670 μόρια στο Μαθηματικό Αθήνας με βάση 14725 μόρια, από το Πληροφορικής Κέρκυρας με βάση 10290 στο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ με βάση 17785, από Διοίκηση Επιχειρήσεων Αιγαίου (Χίος) με βάση 7925 στο Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ με βάση 17400 κλπ. ! Δηλαδή να μπορεί να πάρει μετεγγραφή με προνομιακούς όρους ένας πλούσιος Τρίτεκνος ή Πολύτεκνος με χαμηλή επίδοση και όχι  παιδί  οικογένειας με 2 παιδιά με χαμηλότερο εισόδημα και καλύτερη επίδοση!!!! Η πρόκληση της προτεινόμενης τροπολογίας είναι το να μην ισχύει ΚΑΝΕΝΑ  εισοδηματικό και ακαδημαϊκό  κριτήριο για Τρίτεκνους και Πολύτεκνους ενώ για ΟΛΟΥΣ τους άλλους  να  υπάρχουν  !!!   Αιδώς, Αργείοι !!

Υ.Γ. Ο νόμος που ισχύει βοηθάει σημαντικά και Τρίτεκνους και του Πολύτεκνους.  Συγκεκριμένα δίνει “ενάμισι (1,5) μόριο, εάν ο αιτών είναι μέλος τρίτεκνης οικογένειας, προσαυξανόμενο κατά ήμισυ (0,5) μόριο για κάθε άγαμο τέκνο κάτω των 25 ετών της οικογένειας πλην του αιτούντος, & δύο (2) μόρια, εάν ο αιτών είναι μέλος πολύτεκνης οικογένειας προσαυξανόμενα κατά ήμισυ (0,5) μόριο για κάθε άγαμο τέκνο κάτω των 25 ετών της οικογένειας πλην του αιτούντος”

Περισσότερα: https://sep4u.gr/metegrafes/

 

Καλοδήμος Δημήτρης  Πτυχιούχος Φυσικού Αθήνας, πρώην υπεύθυνος ΣΕΠ σε ΓΡΑΣΕΠ, ΚΕΣΥΠ και ΚΕΣΥ Φθιώτιδας. Διαχειριστής sites:  sep4u.gr,  ΔΔΕ Φθ/δας, ΠΔΕ Στερεάς

 

10 σκέψεις στο “Τροπολογία πρόκληση για τις μετεγγραφές.

  1. Καλησπέρα κ. Καλοδήμο.
    Είμαστε τρίτεκνη οικογένεια στην Θεσσαλονίκη με δικό μας ακίνητο .
    Η πρώτη κόρη φοιτά ήδη στο ΑΠΘ αλλά η δεύτερη πέρασε φέτος στο Νηπιαγωγών Ιωάννινων με 12540 μόρια(η τρίτη στο λύκειο ακόμα).
    Το κατακεφαλήν εισόδημα είναι κατω απο 5000.
    -Απ’οτι κατάλαβα με τις μετεγγραφές αδελφών δεν μπορεί να κάνει αίτηση γιατί οι πόλεις πρέπει να είναι 3. Ισχύει;
    -Με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια μαζεύει 6,5 μόρια , αν δεν κάνω λάθος.
    Σε περίπτωση ισοβαθμίας μορίων μετεγγραφής παίζουν ρόλο τα μόρια εισαγωγής των Ιωαννίνων (με μαθήματα βαρύτητας) ή της Θεσσαλονίκης (χωρίς μάθημα βαρύτητας) ;

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας.

  2. Καλησπέρα σας. Έχουμε ενημέρωση για το πότε θα εκδοθεί η εγκύκλιος μετεγγραφων?
    Ευχαριστώ

  3. Καλημέρα κύριε Καλοδημο. Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση που μας παρέχετε.
    Θα ήθελα να σας ρωτήσω τα εξης:
    Τα δύο μου παιδιά σπουδάζουν στην Αθήνα.Η τρίτη μου κόρη πέρασε φετος νομικη Κομοτηνής .Μέσος όρος εισοδήματος τριετίας κάτω από 5000€.
    Μπορεί να πάρει η κόρη μου μετεγγραφή για Αθήνα;Σε ποια κατηγορία πρέπει να κάνουμε αίτηση;
    Επίσης υπάρχει περίπτωση να ισχύσει από φέτος η τροπολογία που περιγράφετε πιο πανω;

  4. Αιδώς σε όσους έχουν φτιάξει το νόμο αυτό για τις μετεγγραφές.

    Είμαι πολύτεκνος πατέρας έξι παιδιών, και 4 παιδιά μου έχουν σπουδάσει/σπουδάζουν σε 4 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ πόλεις της Ελλάδας. Παίρνω 2 μόρια από αυτό, όταν χρειάζονται 6.5 για τη μετεγγραφή σε συγκεκριμένη σχολή.

    Επίσης: νομίζετε πως τα εισοδηματικά κριτήρια είναι δίκαια; Στη Φιλοθέη έχει 25000 φορολογούμενους και μόνο 2000 δηλώνουν πάνω από 44000€/έτος. Εμείς είμαστε και οι δύο γονείς μισθωτοί, καταλαβαίνετε τι εννοώ…

    • Για να παίρνετε 2 μόρια σημαίνει ότι τα υπόλοιπα παιδιά σας είναι πάνω από 25 ετών…

Τα σχόλια είναι κλειστά.