Περισσότερες από 10.0000 κενές θέσεις στα Πανεπιστήμια λόγω ΕΒΕ για υποψηφίους ΓΕΛ

Πίνακας με τις κενές θέσεις για υποψηφίους ΓΕΛ της κατηγορίας 90%

Φέτος έχουμε 10.748 κενές θέσεις φοιτητών στα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Οι κενές θέσεις οφείλονται στο τερατούργημα της ΕΒΕ και στην εμμονή κάποιων Τμημάτων να κρατάνε τον Συντελεστή ΕΒΕ πάνω από το 0,8 π.χ. Μαθηματικό & Φυσικό Ιωαννίνων, Φυσικοθεραπείας Λαμία (1.2 !!!) κ.α. όπως φαίνεται από το παραπάνω πίνακα. Υπάρχουν Τμήματα που δεν έχουν λόγω ύπαρξης και έχουν Συντελεστή ΕΒΕ >0.8!!! Τα Τμήματα αυτά έχουν τεράστια ευθύνη για τις απαράδεκτες αποφάσεις τους. Για μια ακόμα φορά κάποια πανεπιστήμια είναι κατώτερα των περιστάσεων!

Η ΕΒΕ εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 2021

Δεν πέρασαν σε κανένα Τμήμα από τα ΓΕΛ 73.220-50.837=22.383 και από τα ΕΠΑΛ 15.350-5.746=9.604 άτομα. Συνολικά 31.987 άτομα!!!

 

Καλοδήμος Δημήτρης  Πτυχιούχος Φυσικού Αθήνας, πρώην υπεύθυνος ΣΕΠ σε ΓΡΑΣΕΠ, ΚΕΣΥΠ και ΚΕΣΥ Φθιώτιδας. Διαχειριστής sites:  sep4u.gr,  ΔΔΕ Φθ/δας, ΠΔΕ Στερεάς

 

4 σκέψεις στο “Περισσότερες από 10.0000 κενές θέσεις στα Πανεπιστήμια λόγω ΕΒΕ για υποψηφίους ΓΕΛ

  1. Καλησπέρα σας.
    Ο γιος μου είχε το πλέον παράδοξο αποτέλεσμα:έπιασε ακριβώς την βάση εισαγωγής 17750 (Μηχανολόγοι Μηχανικοί Θεσσαλονίκης) έχοντας δηλαδή κι αυτός ακριβώς 17750 μόρια. Εξαιτίας όμως, κριτιριων ισοβαθμίας, πέρασε στον Βόλο (Μ. Μ.) γιατί υστερούσε από τον τελευταίο της Θεσσαλονίκης κατά 0,1%!!!!Πιστευετε ότι αυτό, θα μπορούσε να μετρήσει θετικά προς την μετεγγραφή του Θεσσαλονίκη; Διαμενουμε Θεσσαλονίκη κι ο αδερφός του είναι 3οετης φοιτητής στο Πολυτεχνείο ΑΠΘ. Δεν μπορούμε να μοριοδοτηθουμε για οικονομικά κριτήρια.
    Τέλος, υπάρχει κάποιο ιστορικό βαριάς ασθένειας σε μέλος της οικογένειας στο παρελθόν, πριν 8 χρόνια, τώρα είναι καλύτερα.
    Θα μπορούσαμε πιθανόν με αυτά τα δεδομένα να αιτηθουμε κατ’εξαιρεση μετεγγραφή για Θεσσαλονίκη;
    Σας ευχαριστώ πολύ!

    • Νομίζω ότι η καλύτερη επιλογή είναι αίτηση θεραπείας. Είναι κλασσική περίπτωση που πρέπει να δικαιωθεί

  2. Καλησπέρα. Έχω περάσει στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στο τμήμα Χημικών μηχανικών. Είδα όμως από τις 145 θέσεις έχουν καλυφθεί μόνο η 30. Υπάρχει περίπτωση να μην λειτουργήσει το τμήμα; Και σε αυτήν την περίπτωση τι θα γίνει με εμάς τους εισακτέους;

    • δεν είναι το μοναδικό τμήμα, προφανώς θα λειτουργήσει !!! Στην Ελλάδα ζούμε!

Τα σχόλια είναι κλειστά.