Οι σπουδαστές μιλούν για παραπλάνησή τους από τους υπεύθυνους σπουδών, καθώς πλήρωσαν «χρυσάφι» τα τέσσερα χρόνια σπουδών, χωρίς ωστόσο να αναγνωρίζονται τα πτυχία τους.
Οι σπουδαστές μιλούν για παραπλάνησή τους από τους υπεύθυνους σπουδών, καθώς πλήρωσαν «χρυσάφι» τα τέσσερα χρόνια σπουδών, χωρίς ωστόσο να αναγνωρίζονται τα πτυχία τους.
Όπως αναφέρει καταγγέλλουσα, «αυτό που μου τάξανε μέσα σε εισαγωγικά ήταν μία επαγγελματική ισοδυναμία, ότι θα μπορώ να δουλέψω σε όλα τα μαιευτήρια της Αθήνας και στης επαρχίας αλλά και στο εξωτερικό».
Όμως, μετά την αποφοίτησή της αντιλήφθηκε ότι το υψηλό κόστος σπουδών δεν είχε κανένα αντίκρισμα. Έτσι μετά από τέσσερα χρόνια, ενώ πλήρωσε πάνω από 20.000 ευρώ για τα δίδακτρα του κολλεγίου, ανακάλυψε ότι το πτυχίο της δεν αναγνωρίζεται πουθενά και από κανέναν.
«Το κολλέγιο δεν μας είπε ποτέ ότι υπάρχει θέμα ως προς την αναγνώριση των πτυχίων και εμείς ήρθαμε αντιμέτωποι μετά από τέσσερα χρόνια σπουδών, κόπου γιατί πολλοί από εμάς σπουδάζαμε και δουλεύαμε παράλληλα» συμπλήρωσε.
«Γνώριζαν ότι δεν είχαν αναγνώριση»
Την ίδια ώρα η ΟΙΕΛΕ υπογραμμίζει ότι ορισμένα κολλέγια γνώριζαν ότι τα πτυχία τους δεν είχαν καμία αναγνώριση όταν ενέγραφαν σπουδαστές.
«Υπάρχουν ορισμένα κολλέγια που γνώριζαν όταν ενέγραφαν φοιτητές ότι τα πανεπιστήμια με τα οποία συνεργάζονταν δεν είχαν αναγνώριση» τόνισε ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Γιώργος Χριστόπουλος.
Φοιτητές που σπούδασαν στον τομέα της νοσηλευτικής αλλά και της μαιευτικής, έκαναν την πρακτική τους σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας, συνεργάστηκαν με πανεπιστήμια του εξωτερικού και όταν πήραν στα χέρια τους το πτυχίο τους και προσπάθησαν να βρουν δουλειά συνειδητοποίησαν πως ήταν σαν να μην σπούδασαν ποτέ.
«Δεν μπορούμε να πάρουμε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος»
«Κανένα μαιευτήριο δεν μας δέχεται ως απόφοιτους κολλεγίου, ούτε μπορούμε να πάρουμε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το σύλλογο. Όταν έχεις δώσει ένα τέτοιο υπέρογκο ποσό, το οποίο δεν έχει αντίκρισμα τελικά κάπου σίγουρα σε εκνευρίζει όλο αυτό και θες να βρεις το δίκιο σου» συμπληρώνουν σπουδαστές.
Οικογένειες που πλήρωσαν για να σπουδάσουν τα παιδιά τους έστειλαν εξώδικο στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και καταγγέλλουν πως δεν είχαν ενημερωθεί ποτέ ότι τα πτυχία δεν θα είχαν αντίκρισμα στην αγορά εργασίας.
«Έχουμε ξεσηκωθεί οι περισσότερες αν όχι όλες, οι υπεύθυνοι μας καθησυχάζουν, μας χαϊδεύουν τα αφτιά, ότι ο νόμος θα βγει, εδώ και πέντε χρόνια γίνεται αυτό, από το 2018 που ξεκίνησα εγώ. Δηλαδή αν μας είχανε πει ότι παιδιά δεν θα αναγνωριστείτε θα πηγαίναμε να σπουδάσουμε σε αυτό το υπερκολλέγιο;».
Η απάντηση του Μητροπολιτικού Κολλεγίου
«Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, αδίκως στοχοποιείται, καθώς η επίλυση του θέματος της επαγγελματικής αναγνώρισης πτυχίων εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι γνωστό σε όλους, είναι διαχρονικό θέμα, μετά το Brexit, που καλείται να επιλύσει η κυβέρνηση, η οποία προφανώς έχει λάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες» υποστηρίζει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στην απάντησή του.
Μέχρι να βρεθεί λύση στο Brexit, οι απόφοιτοι του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Αθηνών αναζητούν λύση, καθώς δεν μπορούν να εργαστούν πάνω στο αντικείμενο των σπουδών τους.
Ενώ πέρασαν τέσσερα χρόνια στα θρανία και πλήρωσαν χιλιάδες ευρώ, είναι σαν να μην σπούδασαν ποτέ.
Πηγή: tanea.gr