Ιδιαίτερα κακές οι υποδομές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών

Στην  τελευταία Εσωτερική Αξιολόγηση του Τμήματος  ( εδώ ) αναφέρεται:

Όσον αφορά τις υποδομές του Τμήματος, οι διαθέσιμοι χώροι παρουσιάζονται συνοπτικά στον παρακάτω πίνακα:

Αναφορά στην επάρκεια και καταλληλότητα των διδακτικών χώρων, εργαστηρίων και  εκπαιδευτικού εξοπλισμού:
 Το Τμήμα, όπως φαίνεται και από τον πιο πάνω πίνακα υποδομών, διαθέτει ένα μόνο σύγχρονο αμφιθέατρο (ΠΑΜ15) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διδασκαλία υποχρεωτικών μαθημάτων που παρακολουθούνται από μεγάλο αριθμό φοιτητών. Η κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια λόγω του σταθερά μεγάλου αριθμού φοιτητών που δέχεται το τμήμα μας παρά τις αντίθετες εισηγήσεις του προς το υπουργείο παιδείας (το τμήμα δέχεται πάνω από 270 φοιτητές τα τελευταία χρόνια). Πολύ συχνά παρατηρείται το ιδιαίτερα λυπηρό και αρνητικό για το τμήμα (χωρίς καμία υπαιτιότητα του τμήματος) φαινόμενο να στέκονται όρθιοι φοιτητές λόγω του μικρού αριθμού διαθέσιμων θέσεων, ακόμη και στο μεγάλο αμφιθέατρο του τμήματος. Ο δυσανάλογα μεγάλος αριθμός εισερχόμενων πρωτοετών ήταν και μία από τις παρατηρήσεις της επιτροπής εξωτερικής αξιολόγησης. Επιπλέον, λόγω της συνεχούς χρήσης του από μεγάλο αριθμό φοιτητών, το αμφιθέατρο αυτό φθείρεται με αυξανόμενο ρυθμό και για το λόγο αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη συντήρηση.
 Πάγιο αίτημα του τμήματος είναι να παραχωρηθεί για τη διεξαγωγή μαθημάτων αλλά και εξετάσεων το αμφιθέατρο του κτηρίου Α, της Πρυτανείας.
 Οι υπόλοιπες αίθουσες που έχουν κατανεμηθεί στο Τμήμα βρίσκονταν σε ιδιαίτερα κακή κατάσταση συντήρησης, με κακή κατάσταση των εδράνων, του πίνακα, του φωτισμού, του δαπέδου και της θέρμανσης/κλιματισμού. Από το ακαδημαϊκό έτος 2012-13 καταβάλλονται έντονες προσπάθειες από τη Διοίκηση του Τμήματος ώστε τα προβλήματα αυτά να αντιμετωπιστούν και να υπάρξει αισθητή βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης.
 Το Τμήμα δε διαθέτει, ακόμη, επαρκείς χώρους για γραφεία μελών ΔΕΠ καθώς πολλά γραφεία μελών ΔΕΠ είναι πολύ μικρά για τις ανάγκες της χρήσης τους.
 Υφίσταται έλλειψη χώρων για την παραμονή μεταπτυχιακών φοιτητών στο πλαίσιο της παροχής βοηθητικών για το εκπαιδευτικό έργο υπηρεσιών.
Η γενική κατάσταση των κτιρίων στέγασης του Τμήματος χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα κακή ως προς την στεγανότητα οροφών, σκεπών, θυρών και παραθύρων, κατάσταση δαπέδων, κατάσταση εξωτερικών τοίχων και εξωτερικών χώρων.
 Τεχνικός Εξοπλισμός και Επίπλωση: το Τμήμα φροντίζει να διατηρεί σε καλή κατάσταση και να ανανεώνει τον τεχνικό και λοιπό εξοπλισμό του. Δεν διαθέτει όμως τα απαιτούμενα κονδύλια – ούτε και την αρμοδιότητα – για την ανακαίνιση των αμφιθεάτρων και των κτηρίων.

Συνολικά, όσον αφορά το ζήτημα των χώρων:
 Το Τμήμα δε διαθέτει ένα ενιαίο κτίριο στο οποίο να στεγάζονται οι διδακτικές, ερευνητικές και διοικητικές λειτουργίες του. Το γεγονός αυτό προκαλεί σημαντικές δυσκολίες στη συντήρηση, στη διατήρηση της καθαριότητας, στην ασφάλεια αλλά και στην απρόσκοπτη ακαδημαϊκή λειτουργία του Τμήματος. Η στέγαση του Τμήματος σε ένα ενιαίο και λειτουργικό κτίριο χαρακτηρίζεται ως απόλυτη προτεραιότητα.
 Η υπάρχουσα κτιριακή υποδομή κρίνεται ως προβληματική, με την ιδιαίτερη επισήμανση ότι οι τουαλέτες των αμφιθεάτρων και των αιθουσών είναι σε κατάσταση που απαιτεί τη λήψη άμεσων μέτρων.
 Είναι χαρακτηριστικό ότι η ακαταλληλότητα των αιθουσών και η γενικότερη ανεπάρκεια της υποδομής είναι ένα από τα στοιχεία στα οποία συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία διδασκόντων και διδασκομένων. Τα προβλήματα αυτά είχαν επισημανθεί και σε προηγούμενες εκθέσεις αποτίμησης των χώρων και του προσωπικού του Τμήματος.
 Όσον αφορά τις λοιπές υπηρεσίες του Ιδρύματος, υπάρχει συνεχής συνεργασία του Τμήματος με τις Διοικητικές Υπηρεσίες, τη Φοιτητική Μέριμνα, την Κεντρική Βιβλιοθήκη, τη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και άλλες μονάδες του Ιδρύματος. Η συνεργασία με τις περισσότερες από τις μονάδες αυτές κρίνεται ως ικανοποιητική από την πλειοψηφία των καθηγητών του Τμήματος.
ΥΓ: Τα έντονα γράμματα έχουν γίνει από τον διαχειριστή.

Προσθήκη του Διαχειριστή : Πριν ένα χρόνο περίπου είδα  τις εγκαταστάσεις του Τμήματος απ’ έξω και  με έπιασε το κλάμα! Έτσι είχα αισθανθεί και το 1979 όταν είδα το Φυσικό Αθήνας. Χειρότερο από αποθήκη.  Αγαπητοί μαθητές πριν δηλώσετε ένα Τμήμα σας προτείνω να το επισκεφτείτε. Τα Πανεπιστήμια δεν είναι μόνο προγράμματα σπουδών, έρευνα και δημοσιεύσεις.