Βάση σε βασικό ή βασικά μαθήματα

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 5 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

H κ. Κεραμέως ανακοίνωσε ότι θα εφαρμοστεί  “ελάχιστη βάση εισαγωγής” για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Αν ελάχιστη βάση εισαγωγής είναι τα  10000 μόρια θα μείνουν κενές πολλές χιλιάδες θέσεις όπως δείχνει ο παρακάτω πίνακας!  pe19_kato_apo_10k_moria
Η άποψη μου είναι ότι πρέπει να υπάρχει βάση σε ένα ή το πολύ δύο Βασικά Μαθήματα που θα επιλέγει το κάθε τμήμα . Παραδείγματα:
Για να περάσεις Φυσικός να είναι υποχρεωτικό να γράψεις 10 στη Φυσική.
Για να περάσεις Χημικός να είναι υποχρεωτικό να γράψεις 10 στη Χημεία.
Για να περάσεις Πληροφορικής να είναι υποχρεωτικό να γράψεις 10 στον Προγραμματισμό.
Εδώ και πολλά χρόνια για να εισαχθείς σε 40 περίπου τμήματα χρειάζεται βάση σε ένα ή δύο μαθήματα. Τα τμήματα αυτά είναι οι Ξενόγλωσσες Φιλολογίες (πρέπει να γράψεις 10 στην Ξένη Γλώσσα), οι Αρχιτεκτονικές (πρέπει να γράψεις 10 στο Ελεύθερο & το Γραμμικό Σχέδιο), Μουσικών Σπουδών, Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών κλπ. Γιατί αυτή η λογική να μην μπει σε όλες τις σχολές; Σε ένα τουλάχιστον μάθημα να υπάρχει η βάση του 10.
(η πλήρης λίστα με τα ειδικά μαθήματα : https://sep4u.gr/sos/eidmath.php ).
Η ελάχιστη επίδοση των 10000 μορίων δεν  διορθώνει στρεβλώσεις σαν το παρακάτω παράδειγμα: Υποψήφιος μπορεί να περάσει σε τμήμα Μαθηματικών με τις εξής βαθμολογίες: Μαθηματικά 1, Φυσική 13, Χημεία 13 και Γλώσσα 13!

Σχολιάστε

six + 6 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here