Τα μεταπτυχιακά αυξάνουν τις πιθανότητες απασχόλησης μόνο κατά 7%!

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 2 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Σύμφωνα με την ετήσια Έκθεση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης : “Η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις των χωρών του ΟΟΣΑ τόσο στην απασχόληση των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ηλικίας 25-64 (76%) όσο και των νέων αποφοίτων ηλικίας 25- 34 (73%) (επίπεδα 5-8) απέχοντας 12 ποσοστιαίες μονάδες από τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ. Ωστόσο, η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών αυξάνει τις πιθανότητες απασχόλησης κατά 7%, σε σύγκριση με τις πιθανότητες των κατόχων πρώτου πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ η κατοχή διδακτορικού τίτλου κατά 13%.”

Σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των πτυχιούχων τρέχει να πάρει ένα μεταπτυχιακό με δίδακτρα συνήθως χιλιάδων ευρώ για να μπορεί να βρει δουλειά πιο εύκολα. Η έκθεση δείχνει για την Ελλάδα αύξηση της πιθανότητας να βρει δουλειά κατά 7% και στις χώρες του ΟΟΣΑ και την ΕΕ των 23 κατά 4% . Τα ποσοστά αυτά είναι πολύ μικρά. Επομένως δεν δικαιολογείται η τεράστια βιομηχανία μεταπτυχιακών που ανθεί τα τελευταία στη χώρα μας.

Σχολιάστε

thirteen − eight =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here