Μπορείς να γίνεις Αστυνομικός με Αρχαία, Λατινικά, Φυσική, Χημεία & ΑΟΘ;

Στις δύο σχολές της Αστυνομίας μπορείς να εισαχθείς με πανελλαδικές εξετάσεις από το 1ο, 2ο και 4ο ΕΠ εξεταζόμενος στα παρακάτω μαθήματα:


1ο] Το σύστημα είναι ΑΔΙΚΟ γιατί παραβιάζεται η βασική αρχή των Μαθηματικών που λέει ότι δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Στην Ελλάδα το κάνουμε εδώ και δεκαετίες.

2ο]Τα περισσότερα μαθήματα είναι άσχετα με τις ανάγκες ενός Αστυφύλακα ή ενός Αξιωματικού και δεν  έχει ΚΑΜΙΑ λογική να εξετάζονται  σε επίπεδο κατεύθυνσης. Τα μαθήματα έπρεπε να είναι Γενικής Παιδείας. Αυτά θα μπορούσαν να είναι : Αγγλικά, Νεοελληνική Γλώσσα & Λογοτεχνία, Μαθηματικά & Ψηφιακές Δεξιότητες επιπέδου ECDL. Είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να μην εξετάζονται στα Αγγλικά! Τα Αγγλικά είναι ΜΑΚΡΑΝ το σημαντικότερο μάθημα. Το σίγουρο είναι ότι Αρχαία, Λατινικά, Φυσική και Χημεία είναι παντελώς άχρηστα σε έναν Αστυνομικό. Με το σημερινό σύστημα πρέπει να περάσεις κάποια όρια αθλημάτων χωρίς να υπάρχει μοριοδότηση. Η άποψη μου είναι οι επιδόσεις στα Αθλήματα έπρεπε να δίνουν μόρια όπως στα ΤΕΦΑΑ. Ο σημερινός τρόπος πρόσβασης στις Σχολές Αστυνομίας είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟΣ και πρέπει άμεσα να αλλάξει.

Κατανομή Τμημάτων σε ΕΠ

 

Καλοδήμος Δημήτρης  Πτυχιούχος Φυσικού Αθήνας, πρώην υπεύθυνος ΣΕΠ σε ΓΡΑΣΕΠ, ΚΕΣΥΠ και ΚΕΣΥ Φθιώτιδας. Διαχειριστής sites:  sep4u.gr,  ΔΔΕ Φθ/δας, ΠΔΕ Στερεάς