Κερδισμένοι και χαμένοι στις αντιστοιχήσεις Μηχανικών

Στις αντιστοιχίες για τις μετεγγραφές  2024 έχουν ενσωματωθεί και τα Τμήματα που δημιουργήθηκαν από πρώην TEI  και θα πάρουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τα αντίστοιχα πλέον σε Πολυτεχνεία και Πανεπιστήμια. Από αυτή την ρύθμιση κάποιοι κερδίζουν και κάποιοι χάνουν .

Χαμένοι είναι εκείνοι που το 2023 μπήκαν στους ΗΜΜΥ του ΕΜΠ με 18820 μόρια και κερδισμένοι αυτοί που μπήκαν στο αντίστοιχο Τμήμα του ΕΛΜΕΠΑ με 9860 μόρια.

Χαμένοι είναι εκείνοι που το 2023 μπήκαν στους Μηχανολόγους του ΕΜΠ με 18554 μόρια και κερδισμένοι αυτοί που μπήκαν στο αντίστοιχο Τμήμα του ΕΛΜΕΠΑ  με 9.800 μόρια.

Χαμένοι είναι εκείνοι που το 2023 μπήκαν στους Πολιτικούς Μηχανικούς  του ΕΜΠ με 17497 μόρια και κερδισμένοι αυτοί που μπήκαν στο αντίστοιχο Τμήμα του ΔΙΠΑΕ με 10.076 μόρια.

Χρόνια τώρα στην Ελλάδα η εξίσωση γίνεται προς τα κάτω. Δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από μια χώρα που στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ θεωρεί ισότιμα όλα τα Πτυχία, τα Μεταπτυχιακά και τα Διδακτορικά!!!

Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ)

Μηχανολόγων Μηχανικών

Πολιτικών Μηχανικών

Η μοριοδότηση του ΑΣΕΠ

 

Καλοδήμος Δημήτρης  Πτυχιούχος Φυσικού Αθήνας, πρώην υπεύθυνος ΣΕΠ σε ΓΡΑΣΕΠ, ΚΕΣΥΠ και ΚΕΣΥ Φθιώτιδας. Διαχειριστής sites:  sep4u.gr,  ΔΔΕ Φθ/δας, ΠΔΕ Στερεάς