Ο Λαμιώτης Γιώργος Σταμούλης νέος πρόεδρος της Σχολής Θετικών Επιστημών στην Λαμία.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προχώρησε στον ορισμό της διοίκησης του Τμήματος Πληροφορικής στη Λαμία  και καθόρισε ως Πρόεδρο της Σχολής Θετικών Επιστημών στη Λαμία τον καθηγητή της Πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιώργο Σταμούλη που είναι καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.
Ο Γιώργος Σταμούλης γεννήθηκε στη Λαμία το 1966. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. το 1989. Συνέχισε τις σπουδές του στο Τμήμα Electrical and Computer Engineering του University of Illinois at UrbanaChampaign όπου του απονεμήθηκαν το M.S. (1991) και το Ph.D. (1994).
Μετά από ένα χρόνο ως Επισκέπτης Επίκουρος Καθηγητής στο University of Iowa, εργάστηκε στην Intel Corp. στην περιοχή των εργαλείων CAD για υπολογισμό και βελτιστοποίηση της κατανάλωσης ισχύος ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, αρχικά ως μηχανικός (1995-1996), στη συνέχεια ως επικεφαλής της ομάδας PowerCAD (1996-1998), διευθυντής του παραρτήματος των Strategic CAD Laboratories στην Santa Clara (1998-1999) και ως υπεύθυνος για την μείωση της ισχύος του Pentium M, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην πλατφόρμα Centrino (1999-2001). Το 2001 ανέλαβε Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Το 2003 ανέλαβε Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το 2009 ανέλαβε ως Καθηγητής. Από το 2003 έως το 2007 ήταν Αναπληρωτής Πρόεδρος και από το 2007 έως το 2011 ήταν Πρόεδρος του Τμήματος.
Είναι συνιδρυτής δύο εταιρειών υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα, της Sensap ΑΕ (Νοέμβριος 2007) στην οποία έχει θέση Chief Technical Officer και της Nanotropic ΑΕ (Νοέμβριος 2008) στην οποία έχει θέση Chief Scientist. Σκοπός και των δύο είναι η μεταφορά των αποτελεσμάτων της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη βιομηχανία.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στον υπολογισμό και βελτιστοποίηση της μέσης και της μέγιστης ισχύος ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, τον υπολογισμό και τη βελτιστοποίηση της μέγιστης πτώσης τάσης στο δίκτυο τροφοδοσίας ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, τεχνικές σχεδιασμού χαμηλής ισχύος και υπολογισμό και βελτιστοποίηση της αξιοπιστίας ολοκληρωμένων συστημάτων, ασύρματα δίκτυα αισθητήρων για εφαρμογές ασφαλείας, γεωργίας και υγείας, καθώς και ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας ηλεκτρονικών συστημάτων.
Έχει συγγράψει πάνω από 70 εργασίες που δημοσιεύθηκαν σε περιοδικά και συνέδρια και κατέχει δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας ενώ έχει πάνω από 700 αναφορές στο έργο του.
Είναι μέλος του ΤΕΕ και της ΙΕΕΕ, ενώ έχει συμμετάσχει στις Επιστημονικές Επιτροπές πολλών ελληνικών και διεθνών συνεδρίων.

Καλοδήμος Δ.

1 thought on “Ο Λαμιώτης Γιώργος Σταμούλης νέος πρόεδρος της Σχολής Θετικών Επιστημών στην Λαμία.

Leave a Comment

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com