ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)

Σχολές/Βάσεις/Πεδία [ΚΕΣΥΠ Λαμίας] ΤΜΗΜΑ: ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)
Κωδικός : 1654
Ίδρυμα: ΕΛΜΕΠΑ
Επ. Πεδίο/α: 4
Έτη Σπουδών: 4
Συντελεστής ΕΒΕ : 0.8
ΕΒΕ (2022) : 8.36
Μετεγγραφή: NAI
Site: https://www.hmu.gr/accfin/
Μαθήματα (Εύδοξος) : https://service.eudoxus.gr/public/departments/courses/411783/2023
Οδηγός Σπουδών : OS
Βάσεις 2004- 2022 : Εδώ
Εισακτέοι 2001- 2023 : Εδώ
Πορτιμήσεις Επιτυχόντων 2022 : Εδώ
Συνολικές Πορτιμήσεις Υποψηφίων 2022 : Εδώ
Συντελεστές Βαρύτητας:
[4 ΕΠ ] ΓΛ: 20 - ΜΑΘ: 30 - ΠΛΗ: 20 - ΟΙΚ: 30
Μαθήματα ανά Εξάμηνο:
---------------------------------

Το τμήμα είναι προέρχεται από το αντίστοιχο πρών ΤΕΙ

παρουσίαση του τμήματος

Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής εδρεύει στο Ηράκλειο και προσφέρει Πρόγραμμα Σπουδών που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες κριτικής προσέγγισης τόσο της Λογιστικής όσο και της Χρηματοοικονομικής Επιστήμης με την υποστήριξη των συναφών τους κλάδων, όπως τα Οικονομικά, η Διοίκηση Επιχειρήσεων, τα Νομικά και η Πληροφορική. Στόχος του Επιστημονικού Προσωπικού του Τμήματος είναι να προετοιμάσει υψηλού επιπέδου επιστήμονες, ικανούς να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις των επιχειρήσεων και οργανισμών τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

Πέραν του Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών, το Τμήμα προσφέρει και δύο Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) σε επίπεδο Masters. Το ένα με τίτλο «Λογιστική και Ελεγκτική», διάρκειας τεσσάρων ακαδημαϊκών εξαμήνων, έχει σχεδιασθεί και υλοποιείται από κοινού με το αντίστοιχο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Το δεύτερο με τίτλο «Χρηματοοικονομική Διοίκηση», διάρκειας τριών ακαδημαϊκών εξαμήνων, έχει σχεδιασθεί και προσφέρεται αυτόνομα. Τα δύο αυτά προγράμματα έχουν συμβάλλει αποφασιστικά στην ακαδημαϊκή ανέλιξή του Τμήματος και έχουν κατακτήσει την θετική ανταπόκριση των ακαδημαϊκών και παραγωγικών φορέων, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Στα πλαίσια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κινητικότητας διδασκομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, φοιτητές του Τμήματος μεταβαίνουν στο εξωτερικό όπου πραγματοποιούν μέρος των σπουδών τους ή πρακτική άσκηση και επιστρέφουν με εμπειρίες ζωής ενώ ορισμένοι επιλέγουν στη συνέχεια να παραμείνουν εκεί για μεταπτυχιακές σπουδές ή για εργασία.

Η απορρόφηση των αποφοίτων του Τμήματος από την αγορά εργασίας, είναι ιδιαίτερα σημαντική. Σημαντικό μέρος των πτυχιούχων του Τμήματος (πλέον του 85%) απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα, σε εργασίες σχετικές με το αντικείμενο των σπουδών τους, όπως για παράδειγμα στις οικονομικές διευθύνσεις επιχειρήσεων, τμήματα λογιστηρίων εταιριών, σε λογιστικά και φοροτεχνικά γραφεία, στον εσωτερικό έλεγχο εταιριών, ως εξωτερικοί ελεγκτές, στην ανάλυση επενδυτικών αποφάσεων, δανειακών και ασφαλιστικών κινδύνων, ως χρηματοοικονομικοί και ασφαλιστικοί σύμβουλοι, κ.λπ.

Περισσότερες πληροφορίες στο διαδικτυακό τόπο του Τμήματος.